Ruokahävikkiviikko vko 20

Johdanto

Ruokahävikin vähentäminen on yksi ISS konsernin asettamista päätavoitteista ravintoloille. Hyvä hävikinhallinta on vastuullista toimintaa, jolla on lisäksi mahdollista vaikuttaa ravintolan raaka-ainekäyttöön ja tulokselliseen toimintaan.

Konserni on julkaissut viime kuussa Ruokahävikin vähentämiseen liittyvän ohjeistuksen (Food waste Playbook), joka on lähetetty kaikille sähköpostilla ravintoloiden postituslistan kautta. Playbook tullaan kääntämään suomeksi Q2-aikana. Konsernin tavoite on saada vähennettyä ruokahävikkiä kaikissa ISS maissa tänä vuonna 25 % ja vuoteen 2027 mennessä -50%. Tämän vuoksi ruokahävikin mittaaminen, kirjaaminen ja vähentäminen on pakollista jokaiselle ravintolalle. Konsernin asettama tavoite on, että 100% kaikista ravintoloista kirjaa hävikkiä sähköiseen järjestelmään, joka Suomessa on Winnow tai Chesftein.

Teamsista löytyy paljon viestintämateriaalia, joilla voitte hävikistä viestiä asiakkaillenne: Hävikkiruoka (ISS Food service Suomi > Markkinointi ja viestintä > Teemat > Hävikkiruoka)

Ruokahävikin mittaamineen liittyvät ohjeet löytyvät teamsista:  Ruokahävikki  (ISS Food service Suomi > Vastuullisuus ja kestävä kehitys > Ruokahävikki)

Mitä hyötyä tästä on?

Hävikin vähentäminen on paitsi vastuullista toimintaa ja ilmastoteko, myös keino vaikuttaa elintarvikkeiden materiaalihallintaan ja sitä kautta ravintolan tulokselliseen toimintaan.

Milloin voin aloittaa?

Voit aloittaa heti. Tallenna itsellesi, tarvittaessa muokkaa ja tulosta ne materiaalit teamsista, joita haluat käyttää asiakasviestinnässä. Muistuta henkilökuntaa, hävikin mittaamisesta ja kirjaamisesta ja käykää tiimin kesken yhdessä keinoja, joilla pienennätte hävikkiä. Viesti hävikkiviikon jälkeen asiakkaalle myös ravintolanne tuloksista.

Mitä minun tulee tehdä?

1. Valitse ravintolasi käyttämä hävikkiin liittyvä viestintämateriaalit Markkinointi- ja viestintäteamsista. Tallenna, tarvittaessa muokkaa ja tulosta hävikkimateriaali teamsista.

Käykää ravintolan tiimin kesken läpi hävikin kirjaaminen ja toimnepiteet, joilla vähennätte hävikkiä.

2. Hävikkiviikolla mitatkaa ja kirjatkaa kaikki ravintolan ruokahävikki Chesfteiniin tai Winnowiin. Ruokahävikkikategoriat ovat valmistus- ja varastohävikki, tarjoiluhävikki ja lautashävikki (asiakasbio).

Viestikää hävikin vähentämistyöstä asiakkaille!

3.Hävikkiviikon jälkeen: Kertokaa hävikkituloksistanne ravintolassa asiakkaille.

4. Pidämme hävikkiviikon tuloksista teamsin ravintoloille huhti-toukokuussa (päivämäärä tarkentuu myöhemmin).

Seuraava