Aromi 2 projekti käynnissä

Johdanto

Aromi 2 on päivitetty versio vanhasta jo käytössä olevasta Aromi-tuotannonohjaustyökalusta. Päivitysprojekti on aloitettu vuoden alussa yhteistyössä CGI:n kanssa ja se etenee hyvää tahtia It- ja korona ongelmista huolimatta. Tarkoituksena on, että uusi Aromi tuotannonohjausjärjestelmä on käytössä jokaisessa ISS:n ravintolassa Suomessa vuonna 2021. Käyttöönotto alkaa pilotoinnilla valituissa kohteissa kesän lopulla. Mukaan pilotointiin valitaan mahdollisimman laajasti erilaisia ravintoloita, että pääsemme testaamaan Aromi-tuotannonohjaustyökalua eri ympäristöissä.

Mitä uutta?

Uusi Aromi on käyttökokemukseltaan täysin uudistettu, vaikka monet toiminnot tuotannonohjausjärjestelmässä ovat edelleen samat. Yhtenä isoimpana uudistuksena on ruokalistasuunnittelun helpottaminen. Aromiin kartoitetaan kaikki asiakkaan tarpeet ja Aromi ottaa ne huomioon ja muistuttaa niistä uutta ruokalistaa tehdessä. Ruokalistaa suunniteltaessa saadaan myös helposti näkyville reseptin annoshinta eri annoskoilla ja vaihtoehtoisia reseptejä, mikäli halutaan vaikuttaa esimerkiksi suunnitellun annoksen hintaan. Ruokalistoilta tiedot menevät tuotantolistalle. Uuden tuotantolistatoiminnon avulla keittiön on helppo tarkistaa, mitä ruokia milläkin päivällä on tarkoitus valmistaa ja kuinka paljon. Tuotantolista näyttää jos jokin resepti tai reseptin esivalmistusvaihe voidaan tehdä jo edellisenä päivänä.

Uudessa Aromissa ruokalistasuunnittelua on helpotettu visualisoimalla suunnittelutyötä

Uuteen Aromiin on luotu valmiit reseptit, joille on valmiiksi kiinnitetty tavarantoimittajiemme tuotteet. Näin resepteille saadaan oikeat kustannukset, tuoteselosteet, soveltuvuudet ja allergeenit. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tuotteiden tilaaminen helpottuu, sillä Aromi luo valmiiksi tilauslistat ruokalistan tarpeiden mukaisesti ja ne voidaan kätevästi lähettää suoraan Aromista tavarantoimittajille. Tilauslistoille voi luonnollisesti tehdä muutoksia, jos joitain tuotteita on edelliseltä kerralta jäänyt yli tai tarvitaan tuotteita, joita ei ole ruokalistalla.

Aromifaktaa

  • Aromi on tuotannon ohjauksen ja suunnittelun työkalu ravintoloille. Sen avulla voidaan
    • suunnitella ruokalistat asiakkuuskohtaisesti
    • suunnitella ja seurata asiakaskohtaista raaka-ainekustannusta
    • muistuttaa ja suunnitella erityisruokavaliot
    • näyttää reseptien tuotantotavat, ainesosat, soveltuvuudet ja rakenteet
  • Aromi auttaa kustannustehokkuudessa
  • Aromin kautta tuotetaan jatkossa ravintolan verkkosivuille ja näyttöihin eruokalistat
  • Eruokalistalle muodostuu Aromin ruokalistan kautta automaattisesti tieto ruoan soveltuvuudesta, tuoteselosteista, allergeeneistä ja ravintoarvoista
  • Ravintolan käytössä on tuotantolista, josta nähdään päivätasolla, mitä kaikkea ravintoloissa tulee valmistaa.
  • Uuden Aromin myötä raakaainetilaukset tullaan tekemään suoraan tuotannonohjausjärjestelmästä. Aromi muodostaa valmiita ostoskoreja tuotantolistojen tarpeen pohjalta ja ostoskoreja päästään tarvittaessa muokkaamaan.
    • tilauksiin voidaan lisätä tai poistaa tuotteita
    • toimituspäiviä ja aikoja voidaan muuttaa
  • Uudessa Aromissa on asiakastilausosio, joka voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi julkisen sektorin asiakkuuksissa (päiväkodit, koulut, kotiateriat jne.)
  • Tavoitteena on että vuoden 2021 alussa kaikissa ISS:n ravintoloissa on käytössä uusi versio Aromista.

Lisätietoa uudesta Aromi-tuotannonohjaustyökalusta löydät täältä.

Edellinen Seuraava