Mitä uutta?
Valtioneuvoston uuden tartuntatautilain mukaisesti jokaisessa ravintolassa tulee olla hygieniatoimenpiteistä vastaava nimetty henkilö. ISS ravintoloissa asia on ratkaistu hygienialähettiläillä - jokaisessa ravintolassa tulee olla viimeistään 1.6. nimetty hygienialähettiläs. Hygienialähettilään tehtäviin kuuluu valvoa, että koronavirukseen leviämiseen liittyviä hygieniatoimia noudatetaan ravintoloissa niin asiakkaiden kuin oman henkilökunnan puolesta. Lisäksi hygienialähettiläs ohjaa asiakkaita muun muassa turvavälien säilyttämiseen ravintolassa. Tarkempaa tietoa hygienialähettilään tehtävistä ja koronaviruksen leviämisen estämistoimenpiteistä saat tems-sivulta Food service korona-ohjeet ja Ravintoloiden avaaminen -kansiosta.
Että asiakkaamme tunnistavat, kuka on ravintolan nimetty hygienialähettiläs, on jokaista ravintolaa varten tilattu ja postitettu hygienialähettiläs-rintamerkkejä. Rintamerkkejä käyttämällä viestimme asiakkaille myös, että otamme hygieniasta huolehtimisen vakavasti ja että ravintoloissamme on turvallista asioida. Rintamerkit tulee olla käytössä 1.6. alkaen kaikissa ISS:n avoinna olevissa ravintoloissa.

Milloin voin aloittaa?
Rintamerkit postitetaan ravintoloihin toukokuun viimeisen viikon aikana. Rintamerkit tulee olla käytössä hygienialähettiläillä avoinna olevissa ravintoloissa 1.6. alkaen toistaiseksi.
Mitä minun tulee tehdä?
1. Toukokuun viimeisen viikon aikana jokaisessa ravintolassa tulee olla nimettynä hygienialähettiläs, joka valvoo hygieniatoimenpiteiden noudattamista ja toteutumista ravintolassa (kts. tarkemmat tiedot teamsista: Food Service Korona ohjeet).
2. Huolehdin hygieniasta -rintamerkki tulee olla jokaisella hygienialähettiläällä (vähintään 1 per lounashetki) käytössä 1.6. alkaen.