Mitä uutta?
ISS koulutusjärjestelmä MyLearningissä on kaksi uutta Ravintolapalveluiden verkkokurssia Ruokahävikkiin liittyen:
- Ruokahävikki: Mitä hävikki on?
- Ruokahävikki: Mittaa ja raportoi
Verkkokursseista ensimmäinen kertoo yleistä tietoa ruokahävikistä ja toisessa keskitytään siihen, kuinka ruokahävikkiä mitatataan ISS:llä ja miten raportteja pystyy ottamaan käytössä olevista järjestelmistä.
Verkkokurssit kuuluvat Ruokahävikki haltuun -koulutusohjelmaan, joka tulee syksyn aikana täydentymään Ruokahävikin johtaminen ja Ruokahävikki ruoanvalmistuksen näkökulmasta -vekkokursseilla. Kun työntekijä suoritta kaikki Ruokahävikki haltuun -koulutusohjelman verkkokurssit, hän saa suoritusmerkinnän koulutusohjelmasta. Ruokahävikki haltuun -koulutusohjelma on tulossa pakolliseksi koulutusohjelmaksi kaikille ISS ravintoloissa työskenteleville.
Mitä hyötyä?
Hävikin vähentäminen on paitsi ekologinen teko, sillä on myös vaikutusta ravintolan tuloksellisuuteen. ISS ravintoloiden tavoite on vähentää ruokahävikin määrää 35 % vuoden 2021 aikana ja 50 % vuoden 2022 loppuun mennessä. Päästäksemme tähän tavoitteeseen on kaikkien ravintolassa työskentelevien ymmärrettävä, miksi ruokahävikkiä on tarpeen vähentää ja millaisin keinoin tämän voi tehdä. Koska ruokahävikkiä mitataan KPI-mittarein, on lisäksi päivittäisen ruokahävikin määrää pakollista mitata ja raportoida.
Mitä minun tulee tehdä?
1. Syyskuussa vietetään kansallista hävikkiviikkoa. Saat parhaimman hyödyn irti hävikkiviikosta, kun tiedät:
- miksi hävikkiä on tärkeää seurata ja kirjata
- miten kirjaaminen ja raportointi tulee tehdä
2. Uudet Hävikki haltuun - verkkokurssit vastaavat näihin kysymyksiin. Verkkokurssit löydät MyLearning -järjestelmästä ja ne ovat kaikkien ravintolan työntekijöiden ja esimiesten suoritettavissa. Kurssit löytyvät hakusanalla Ruokahävikki.
3. Kannusta kaikkia työntekijöitä käymään Hävikki haltuun -verkkokurssit. Verkkokurssit ovat tulossa pakollisiksi ravintolahenkilökunnalle ja tätä voi ennakoida suorittamalla kurssit jo nyt!