Ruokahävikki playbook julkaistu!

Johdanto

Vastuullisuusasiat ovat tämän hetken megatrendi ja esillä kaikessa yritysten tekemisessä. Tekemällä vastuullisia toimenpiteitä edistämme myös asiakkaidemme vastuullisuustavoitteita. Keskityttäessä ravintolatoimintaan, on ruokahävikin vähentäminen yksi tärkeimmistä vastuullisuustoimista. Ruokahävikin vähentämisessä on sekä ekologinen että taloudellinen hyöty.

Mitä uutta?

Ruokahävikin vähentäminen on ISS ravintolapalveluissa yksi tärkeimmistä toimenpiteistä. Tälle on myös konsernin puolesta asetettu tiukat tavoitteet.

Hävikin vähentäinen vaatii muutosjohtamista, jonka tueksi on helmikuussa julkaistu englanninkielinen Food waste Palybook. Huhtikuussa tästä on tehty myös suomennettu versio.

Mitä hyötyä tästä on?

Playbook/ohjekirja kertoo, miksi ruokahävikin vähentäminen on tärkeää, mitkä ovat tavoitteemme ja miten niihin päästään. Palybook tulee esitellä omalle henkilökunnalle ja sen sisältöä toteuttaa ravintolan arjessa. Tavoite on saada ruokahävikin väheneminen näkymään jokaisessa ISS ravintolassa.

Mitä tämä maksaa?

Playbookin saat käyttöösi maksutta. Playbook löytyy ravintolapalveluiden teamsista: linkki

ISS Food service Suomi > Vastuullisuus ja kestävä kehitys > Ruokahävikki

Samalta kanavalta löytyvät ohjeet hävikin kirjaamiseen ja raportointiosioon.

Mitä minun tulee tehdä?

1. Tutustu uuteen Food waste Playbookiin ja käy se läpi koko ravintolatiimin kanssa.

2. Seuratkaa aktiivisesti ja säännöllisesti oman ravintolan hävikkiraportointia. Vain tietämällä oman ravintolan hävikin määrän, on mahdollista alkaa tekemään toimenpiteitä suurimpiin hävikin lähteisiin ja saada hävikki laskusuuntaiseksi.

3. Käykää päivittäin läpi henkilökunnan kanssa, kuinka paljon hävikkiä edellisenä päivänä jäänyt ja miten hävikkiä kuluvana päivänä vähennetään.

Seuraava