Johdanto
Syyskuun lopussa vietetään kansainvälistä Maailman sydänpäivää ja samaan ajankohtaan on siirtynyt yleensä keväisin vietettävä kansallinen Sydänviikko. Sydänviikon avulla kannustetaan kaikkia tekoihin, joilla sydän voi paremmin ja joilla sydämestä huolehtiminen tulee näkyväksi. Sydänviikon 2020 teemana on retkeily.
Ravintoloiden on helppo osallistua teemaan ja toteuttaa sydänviikko omassa ravintolassa. Asiakkaille voi tällä viikolla tarjota normaalia enemmän kala- ja kasvisruokavaihtoehtoja ja korvata niillä ruokalistalla olevia liharuokia. Ravintoloissa on aina tarjolla runsaat salaattipöydät ja kastikevaihtoehtona öljypohjainen salaatinkastike sekä täysjyväleipää, joten tähän sydänviikko ei tuo poikkeusta. Sydänviikkoa varten on ravintoloiden tulostettavissa A4-kokoinen juliste, jonka tulee tulostaa ja laittaa esille syyskuun viimeisellä viikolla.
Juliste tulostettavissa täältä
Q:\Service Excellence 93000\Ruokailupalvelut 93500\Catering Services (LUKUOIKEUDET ruokailupalvelut kaikki)\Catering Services (LUKUOIKEUDET ruokailupalvelut kaikki)\Konsepti\Teemat ja kampanjat\Sydänviikko
Maailman sydänpäivänä Sydänliitto on peristeisesti myös rohkaissut ihmisiä pukeutumaan punaiseen ja tekemään siten sydämen terveydestä näkyvää, joten täysillä mukaan lähteville ravintoloille tämä on myös mahdollista.
Mitä hyötyä tästä on?
Sydänviikkoon osallistuminen on helppoa ja maksutonta ja antaa asiakkaille kuvan siitä, että ravintolassa kiinnitetään huomiota asiakkaiden hyvinvointiin.
Milloin voin aloittaa?
Sydänviikon ruokalistan voi suunnitella tuotannonohjausjärjestelmään vaikka heti. Aromissa sydänmerkkireseptiikka löytyy SYDAN-reseptikansioista ja sisältää runsaasti terveellisiä lounasvaihtoehtoja. Ruokalistalle kannattaa tällä viikolla suunnitella 2-3 kalaruokaa.
Mitä tämä maksaa?
Sydänviikon toteuttaminen ei maksa ravintoloille mitään.
Mitä minun tulee tehdä?
1. Suunnittele sydänviikon ruokalista Aromissa ja valitse ruokalistalle SYDAN-reseptikirjalta lounasvaihtoehtoja. Suunnittele viikolle 2-3 kalaruokavaihtoehtoa. Tarjoa lisukkeet täysjyväversioina ja tuo lounaalle myös satokauden mukaisia kasvislisukkeita.
(HUOM! Sydänmerkkilounaita tarjoavat ravintolat voivat käyttää sydänmerkkiä myös ruokalistalla)
2. Tulosta puisiin A4-ständeihin sydänviikon juliste.