Luomutetaan ruokapalvelut -hanke
Savon koulutuskuntayhtymän, Pro Luomu ry:n ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa on mukana koko ruokaketju. Tavoitteena on tuottaa ruokapalveluille konkreettisia malleja luomun käytön lisäämiseksi ruokalistalle ilman hankintakustannusten nousua sekä lisätä vuoropuhelua ketjun toimijoiden välillä.
Hankkeeseen on sitoutunut useita luomua tuottavia yrityksiä, joiden kanssa yhdessä kehitetään ruokapalveluille sopivia luomutuotteita. Lisäksi Luonnonvarakeskus tuottaa ruokapalveluiden käyttöön tietopaketteja, joiden avulla luomun positiivisista ympäristövaikutuksista voidaan viestiä niin päättäjille, henkilökunnalle kuin asiakkaillekin.
”Vihdoin on vahva tuntuma, että nyt on Suomessa koko arvoketjulla tahtotila saada ammattikeittiöiden luomun saatavuus kuntoon ja käyttö kasvuun. On todella hienoa, että olemme saaneet hankkeeseen mukaan 11 eri kokoista ennakkoluulotonta ja innostunutta ruokapalvelua. Uskon, että näiden ruokapalvelutoimijoiden kanssa saamme ammattikeittiöiden luomukysyntää näkyväksi ja koko luomuketjun sitoutumaan myös ammattikeittiöiden luomun käytön lisäämiseen.”, iloitsee projektipäällikkö Anu Arolaakso Savon koulutuskuntayhtymästä.
Hankkeen toteutuksessa huomioidaan Luomu 2.0 -ohjelman lisäksi myös Ilmastoruokaohjelma ja siinä mainittu kestävä ruokajärjestelmä, kansallinen hankintastrategia sekä kuntien omat strategiset vastuullisuusohjelmat ja -tavoitteet.
Mitä uutta?
Luomu tuotteiden esillenosto ja Luomu tietouden lisääminen niin asiakkaiden kuin henkilökunnan keskuudessa.
Mitä hyötyä tästä on?
Asiakkaat ovat tietoisempia Luomusta ja kysyvät Luomun perään. Raaka-aine tuntemus paranee ja omaa tekemistä voi nostaa esille Luomun avulla. Käytämme kotimaista, lähituotantoa on myös kilpailuvaltti.
Milloin voin aloittaa?
Hanke on monivuotinen ja pilottiin mukaan on sovittu viisi toimipistettä ISSn eri liiketoimintayksiköistä. Hankkeen edetessä Luomutuotteita ja reseptiikkaa, sekä viestintää jalkautetaan kaikille. Jos olet kiinnostunut hankkeesta, ole yhteydessä Kehitysyksikköön.
Mitä minun tulee tehdä?
- Ole kuulolla hankkeesta ja tutustu https://www.luomuravintola.fi/luru
- Pilottiin valitut toimipisteet kutsutaan mukaan erikseen.
- Ole yhteydessä, jos halut tietää lisää hankkeesta tai haluat jo alkuvaiheessa mukaan.